Volledig scherm
Ziguy Badibanga van De Graafschap (links) in duel met Yanic Wildschut. foto Theo Kock

Dramatisch verlies voor De Graafschap

DOETINCHEM - De Graafschap heeft zaterdagavond een dramatische nederlaag geleden tegen VVV Venlo: 1-4. Het thuispubliek keerde zich tegen de spelers van de Doetinchemse club.

Het was voor De Graafschap het zesde verlies op rij in eigen huis en voor VVV Venlo de eerste zege op vreemde bodem sinds december 2010. Het normaal zo trouwe publiek op De Vijverberg keerde zich in de slotfase tegen de eigen ploeg en riep om het vertrek van De Graafschap-trainer Andries Ulderink. De Graafschap staat door de nieuwe nederlaag nog vaster op de laatste plek in de eredivisie.

De Graafschap begon het degradatieduel tegen de Limburgers aanvallend en werd daarvoor al na dertien minuten beloond. Een steekpass van Yuri Rose werd door spits Rydell Poepon beheerst afgerond: 1-0. Twee minuten later had Ziguy Badibdanga pech dat zijn schuiver via de binnenkant van beide palen weer het veld inrolde. Zo bleef VVV in de wedstrijd. De ploeg van trainer Ton Lokhoff kreeg voor rust een grote kans, maar Nwofor miste alleen voor De Graafschap-doelman Yves de Winter.

De thee bekwam De Graafschap zeer slecht, want de tweede helft was pas vijf minuten oud toen Holla geklungel in de Doetinchemse defensie afstrafte en de 1-1 scoorde. Nog geen twee minuten later werd het zelfs 1-2 toen Yoshida uit een hoekschop de 1-2 inkopte.

Het leed was nog niet geleden, want in de 65e minuut scoorde de Nigeriaan Nwofor de 1-3 tegen de dolende en zonder zelfvertrouwen spelende Doetinchemmers. Teleurgestelde fans van De Graafschap verlieten na dit doelpunt al De Vijverberg. Ze zagen zo de 1-4 van Berghuis in de 81e minuut al niet meer.

De Graafschap: De Winter; Nalbantoglu, Wormgoor, Saeijs, Van de Pavert (67. El Hassnaoui); Rose (58. De Leeuw), Vermouth (58. Breinburg), Meijer; Badibanga, Poepon, Sreckovic.

Scheidsrechter: Kuipers.

Gele kaart: geen.

Aantal toeschouwers: 11.560.

Bekijk hier de reacties na afloop van het duel: