Volledig scherm
PREMIUM
Ronald Koeman (links) overhandigt Graafschapper John Leeuwerik bloemen. © Theo Kock

Dreamteam Barcelona speelde De Vijverberg niet vol

VIDEODOETINCHEM - Stadion De Vijverberg van De Graafschap was 25 jaar geleden het decor van het sterrenensemble van Barcelona. Ondanks de komst van de legendarische trainer Johan Cruijff en zijn Dreamteam liep het publiek niet echt warm voor alle toppers.

Johan Cruijff, zijn zoon Jordi, Ronald Koeman, Pep Guardiola, Hagi en Hristo Stoichkov; allemaal waren ze op 3 augustus 1994 van de partij op De Vijverberg tijdens het oefenduel De Graafschap-Barcelona (1-4), gehouden vanwege het 40-jarige bestaan van de Superboeren.

Eén ster ontbrak: dat was Romario. De Braziliaan was na het gewonnen WK met zijn land in de Verenigde Staten nog een ‘beetje moe’ en bleef zonder afmelding weg bij het trainingskamp dat Barcelona voor het nieuwe seizoen op de velden van amateurclub Duno had belegd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.