Volledig scherm
PREMIUM
Teleurstelling bij De Graafschap-spelers Jeremy Helmer, Toine van Huizen en Branco van den Boomen (vanaf links). © BSR Agency

Drie dompers op een rij: De Graafschap is de weg kwijt

DEN BOSCH - De Graafschap is de weg kwijt in de eerste divisie. Met het pijnlijke gelijkspel bij FC Den Bosch (2-2), de derde domper op rij, neemt het sportieve verval van de Doetinchemse club grootse vormen aan. Koploper SC Cambuur raakt steeds verder uit zicht en de tweede plaats staat onder druk.

Hoogmoed komt voor de val, zo luidt een bekende uitdrukking. Mike Snoei weet er inmiddels alles van. De trainer van De Graafschap ondervindt de laatste weken aan den lijve dat hij beter kan uitkijken met zijn uitspraken.

Snoei verkondigde twee weken geleden, na de simpele thuiszege op Jong PSV (4-1), vol bravoure dat de concurrentie het ‘een beetje spannend vond’. De Doetinchemse club had die avond optimaal geprofiteerd van het prutswerk van de ploegen onder zich. NEC was met zeven verliespunten meer de grootste uitdager in de strijd om directe promotie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.