Volledig scherm
De Graafschap-verdediger Toine van Huizen is de rest van het seizoen uitgeschakeld met een schouderblessure. © BSR Agency

Einde seizoen voor De Graafschap-verdediger Van Huizen

DOETINCHEM - De Graafschap kan de rest van het seizoen geen beroep doen op Toine van Huizen. De centrumverdediger kampt met een zware schouderblessure.

Van Huizen (29) loopt al langere tijd rond met schouderklachten. Zijn arm is twee keer uit de kom geweest. Een MRI-scan heeft nu uitgewezen dat de schade aan het gewricht groot is. De verdediger stapt een langdurig revalidatietraject in en moet zich richten op volgend seizoen.

De blessure van Van Huizen is een forse tegenvaller voor de Doetinchemse eerstedivisionist. De Noord-Hollander maakte voor de winterstop een sterke indruk.

De Graafschap overweegt nog deze maand een vervanger te halen voor Van Huizen. De Superboeren zijn ook nog op zoek naar een extra centrumspits. De transfermarkt is open tot vrijdag 31 januari.

,,We zijn behoorlijk geschrokken van de ernst van de blessure van Toine", zegt De Graafschap-trainer Mike Snoei. ,,Wij willen meedoen om de bovenste plaatsen. Als er dan een belangrijke speler wegvalt, moet je kijken of er een vervanger kan komen. Daar zijn we mee bezig.”