Volledig scherm
Jordy Thomassen (rechts) krijgt zijn eerste basisplaats. Youssef El Jebli ontbreekt in de wedstrijdselectie. © Theo Kock

El Jebli op weg naar Saudi-Arabië, Thomassen en Nijland in de basis bij De Graafschap

DOETINCHEM - Youssef El Jebli ontbreekt vrijdagavond (20.00 uur) definitief in de selectie van De Graafschap voor de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. De aanvallende middenvelder staat op het punt te vertrekken bij de Doetinchemse eerstedivisionist.

El Jebli vertrekt zo goed als zeker naar een club in Saudi-Arabië. De Utrechter is naar verluidt al mondeling akkoord met zijn nieuwe werkgever. De Graafschap verwacht dat de transfer na het weekeinde wordt afgerond.

Nijland

Stef Nijland krijgt tegen Volendam zijn eerste basisplaats bij De Graafschap. De aanvallende middenvelder bleef in de eerste twee duels met SC Cambuur (2-0 zege) en MVV (0-3 overwinning) 90 minuten aan de kant. Zijn meespelen gaat ten koste van de meer defensief ingestelde Javier Vet.

,,Het was voor Stef een bittere pil dat hij op de bank belandde", zei trainer Mike Snoei na de afsluitende training. ,,Maar hij is professioneel met de situatie omgegaan. We kunnen zijn creativiteit goed gebruiken. Zeker nu we met El Jebli onze beste speler kwijtraken.”

Thomassen

Snoei ruimt op de rechterflank een plek in voor Jordy Thomassen. Die positie werd tegen MVV nog ingevuld door El Jebli. Thomassen krijgt de voorkeur boven AZ-huurling Jeremy Helmer. ,,Jeremy is de laatste dagen geweldig bezig. Maar hij moet nog even geduld hebben.”

Volendam is de competitie gestart met een gelijkspel tegen Helmond Sport (1-1) en 4-0 zege op Roda JC. ,,We moeten hen bloedserieus nemen", zei Snoei. ,,Volendam speelt verzorgd voetbal. Bij ons mag het voetbal nog wel iets beter. Maar het vertrouwen is groot.”

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Breinburg, Schuurman, Nijland; Thomassen, Seuntjens, Hamdaoui.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.