Volledig scherm
Youssef El Jebli. © BSR Agency

El Jebli van De Graafschap naar Al-Faisaly

DOETINCHEM - Youssef El Jebli heeft zijn gewenste transfer te pakken. De aanvallende middenvelder verruilt De Graafschap per direct voor Al-Faisaly, een club op het hoogste niveau van Saudi-Arabië.

Dat heeft Al-Faisaly via zijn officiële kanalen bekendgemaakt. El Jebli (26) tekent in de woestijn een lucratief contract voor twee jaar. 

De Graafschap doet geen uitlatingen over de vergoeding voor de smaakmaker van afgelopen seizoen. Maar de Utrechter had bij de Doetinchemse eerstedivisionist een gelimiteerde transfersom van tussen de 2,5 en 3 ton in zijn contract, die nog doorliep tot de zomer van 2020. Hij legde deze zomer een fors verbeterd contractvoorstel naast zich neer.

El Jebli kwam in 2015 over van de amateurs van FC Lienden en maakte bij De Graafschap zijn debuut in het betaald voetbal. De Utrechter, voorheen speler van Elinkwijk en Hercules, groeide op De Vijverberg uit tot een bepalende speler en publiekslieveling. Afgelopen seizoen was hij in de eredivisie goed voor tien doelpunten en elf assists. In de eerste twee duels van dit seizoen scoorde hij twee keer.

El Jebli speelde in totaal 143 officiële wedstrijden voor De Graafschap.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.