Volledig scherm
PREMIUM
Youssef El Jebli heeft De Graafschap na 143 officiële duels verlaten voor een avontuur in de woestijn. © BSR Agency

El Jebli: van vakkenvuller naar grootverdiener in de woestijn

videoHARMAH/ DOETINCHEM - Met zijn lucratieve transfer naar Al-Faisaly in Saudi-Arabië is voor Youssef El Jebli een droom in vervulling gegaan. Maar de aanvallende middenvelder, vier jaar geleden nog amateur én vakkenvuller, laat De Graafschap met pijn in zijn hart achter.

Quote

Ik kreeg woensdag­och­tend te horen dat ik mijn visum moest aanvragen en zat ’s avonds in het vliegtuig naar Abu Dhabi

Youssef El Jebli (26)

Het is nog even behelpen voor El Jebli (26), tijdens zijn eerste dagen in het Midden-Oosten. Zijn riante verblijf in een luxe viersterrenhotel staat nagenoeg leeg.

De aanvallende middenvelder heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij Al-Faisaly, afgelopen seizoen de nummer zes van de oliestaat. In alle hectiek heeft hij alleen een kleine tas met kleding en toiletspullen meegenomen.

,,Het ging afgelopen week heel snel”, vertelt El Jebli, nadat de telefoonverbinding met zijn nieuwe woonplaats Harmah moeizaam tot stand is gekomen. ,,Ik kreeg woensdagochtend te horen dat ik mijn visum moest aanvragen en zat ’s avonds in het vliegtuig naar Abu Dhabi.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.