Youssef El Jebli (wit tenue) in actie voor Al-Faisaly vóór de coronacrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
Youssef El Jebli (wit tenue) in actie voor Al-Faisaly vóór de coronacrisis. © EPA

El Jebli zit ‘vast’ in de woestijn: Voetbal nu totaal onbelangrijk

RIYAD - Youssef El Jebli zit ‘opgesloten’ in Saoedi-Arabië. De ex-voetballer van De Graafschap mag het land niet uit en zit vooral binnen door de verruimde avondklok.

Youssef El Jebli jogt door de lege straten van Riyad.
Volledig scherm
Youssef El Jebli jogt door de lege straten van Riyad. © eigen foto

Hij had het thuisfront al ingelicht. De tijd voor een hereniging met zijn familie en vrienden was aangebroken. Na zeven maanden Saoedi-Arabië zou Youssef El Jebli (27) terugkeren op Nederlandse bodem. Tijdelijk, dat wel. Zijn club Al-Faisaly gaf toestemming het land ten tijde van de coronacrisis te verlaten.

Maar door de abrupte sluiting van het luchtruim boven het woestijnland, nu tweeënhalve week geleden, verblijft El Jebli nog altijd in het Midden-Oosten. ,,Ineens waren alle vluchten geannuleerd’’, zegt hij. 

,,De grenzen gingen dicht. Vanwege het virus. Niemand kon het land meer in of uit. In Nederland kondigen ze zulke maatregelen ruim van tevoren aan. Hier niet. Ik kon geen kant meer op. Er zit nu niets anders op dan op afstand contact te houden met mijn familie.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.