Volledig scherm
Agil Etemadi probeert een bal weg te boksen in het thuisduel met Vitesse. © ANP Pro Shots

Etemadi: ‘Al vertrekwens voor mijn debuut bij De Graafschap’

DOETINCHEM/ALMERE - Agil Etemadi is blij met zijn overstap van De Graafschap naar Almere City FC. De 31-jarige doelman tekent een contract voor 2,5 jaar bij de eerstedivisionist. De wens voor een tussentijds vertrek bij de Doetinchemse eredivisionist speelde al ruim anderhalve maand, zegt Etemadi.

,,Het gevoel om te willen vertrekken, leefde al voordat ik speelde", stelt de keeper, die op 8 december in het uitduel bij ADO Den Haag (0-0) na rust zijn debuut in de eredivisie maakte. ,,Ik ben vanwege privéomstandigheden verhuisd (van Arnhem naar Haarlem, red.). Om die reden wilde ik graag weg bij De Graafschap. Toen ik onder de lat kwam te staan, begon ik even te twijfelen. Maar in de kerstvakantie heb ik de club toch aangegeven dat ik wilde vertrekken.”

Stroomversnelling

De Doetinchemse club wilde Etemadi in eerste instantie niet laten gaan voordat er een nieuwe doelman was gevonden. Maar nadat het nieuws over de zoektocht naar een keeper in de media kwam, raakten de gesprekken over een vertrek in een stroomversnelling. ,,Het ging ineens heel snel. Ik ben blij dat er nu voor alle partijen duidelijkheid is.”

De geboren Iraniër begrijpt de verbazing bij de buitenwacht over zijn vertrek naar de nummer tien van de eerste divisie. Etemadi was bij De Graafschap de beoogde eerste doelman voor de tweede seizoenshelft. ,,De trainer (Henk de Jong, red.) heeft me ook gezegd dat ik er goed over na moest denken. Ik zou normaal gesproken zondag spelen tegen Fortuna Sittard. Maar ik heb mijn gevoel gevolgd. Er zijn naast voetbal meer belangrijke zaken in het leven.”

Ambitie

Etemadi maakt vrijdagavond al zijn rentree onder de lat bij Almere City FC in het uitduel bij Go Ahead Eagles. De doelman stond donderdagochtend voor het eerst op het trainingsveld bij de club uit Flevoland, waar hij eerder tussen 2013 en 2016 onder contract stond. ,,Almere is een club met ambitie en ik krijg de kans om me ook als mens te ontwikkelen. Dat speelde ook mee in mijn beslissing. Nu ik richting het einde van mijn carrière ga, moet ik ook aan mijn maatschappelijke toekomst denken.”

Etemadi keert binnenkort nog eenmaal terug in Doetinchem om afscheid te nemen. ,,Een paar jaar geleden overwoog ik om te stoppen met profvoetbal. Ik ben blij dat De Graafschap mij een kans heeft gegeven om  mijn loopbaan te verlengen en dat ik de supporters uiteindelijk nog heb kunnen laten zien wat ik in huis heb. De fans hebben me altijd gesteund, ook toen ik op de bank zat.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.