Fans van De Graafschap.
Volledig scherm
Fans van De Graafschap. © BSR/Soccrates

Fanatieke supporters blijven De Graafschap steunen: ‘Dan volgend seizoen maar kampioen’

DOETINCHEM - Teleurgesteld, maar met berusting. Zo reageren trouwe supporters van De Graafschap op de uitspraak in kort geding tegen de KNVB. 

,,Wat me opvalt is dat de rechter vrijwel alles wat de club heeft aangevoerd van tafel veegt’’, zegt Ruud Hissink (60), bestuurslid communicatie van supportersvereniging Superboeren De Graafschap.

Gabi Hunter (45), al een kwart eeuw fanatiek aanhanger op tribune De Spinnekop, heeft hetzelfde gevoel. ,,Het is precies gegaan zoals ik had verwacht. Natuurlijk had ik een beetje hoop dat we zouden promoveren, maar dit is het gewoon. Het besluit van voetbalbond KNVB had zomaar de andere kant op kunnen vallen. Dat is helaas niet gebeurd en de rechter vindt dat het mag’’, aldus de vrouwelijke superboer.

Kampioen

Ook voor Hissink, die op steenworp afstand van stadion de Vijverberg is geboren en zes jaar in de jeugd van De Graafschap speelde, is er geen verdere discussie mogelijk. ,,Natuurlijk blijf ik gaan. Al komen we uit in de tweede klasse amateurs tegen Silvolde, dan nog ben ik van de partij”, zegt hij.

,,Teleurstelling verbijten en volgend seizoen kampioen van de eerste divisie worden. Niemand krijgt deze club er onder.’’