Volledig scherm
Een 'Avondje NAC' is geen 'Avondje NAC' zonder bier. En het is geen evenementenbier wat uit de tap van de voetbalclub stroomt. 'We zijn bourgondisch', zegt hoofd veilligheid Leon Aerssens. 'Het hoort erbij'. foto's Roy Lazet/het fotoburo

Fans De Graafschap en NAC drinken samen biertje voor de wedstrijd

BREDA - Supporters van De Graafschap gaan vrijdagavond voor de uitwedstrijd tegen NAC een biertje drinken met fans van de club uit Breda. De supportersclubs van de Brabanders hebben daartoe fans van de Superboeren uitgenodigd op het supportersplein voor Café Beatrix, meldt NAC op de eigen website.

„Dit is een mooie manier om aan te tonen dat supporters gewoon normaal met elkaar kunnen omgaan en een opstap richting nieuwe initiatieven”, zegt voorzitter Sander Rademaker van de Clubraad van NAC op de clubwebsite.

Ferry van Vliet
De band tussen de supportersgroeperingen is al jaren uitstekend. Die is ontstaan in 2001, na het overlijden van NAC-speler Ferry van Vliet. Toen de Bredase club daags daarna een uitwedstrijd speelde op de Vijverberg in Doetinchem, zongen fans van beide clubs samen minutenlang You'll never walk alone, als laatste eerbetoon aan Van Vliet.

Normalisatie
Met de uitnodiging willen de supporters van NAC die goede band nog eens benadrukken en tonen dat fans ook normaal met elkaar kunnen omgaan. De uitnodiging is volgens NAC tot stand gekomen na 'een goede samenwerking tussen clubs, politie en supporters'.

Voorzitter Martijn Koks van Stichting Breda Loco’s, die een belangrijke rol speelde in dit initiatief: „Het is mooi dat NAC bij dit initiatief wil meedenken met de supporters en dit voor elkaar heeft gekregen. De normalisatie begint bij onszelf, de supporters. Als wij ons gastvrij opstellen richting onze gasten, dan kunnen we dat ook weer terug verwachten.”

De wedstrijd NAC - De Graafschap begint vrijdagavond om 20.00 uur. Het is niet de eerste keer dat NAC-fans een biertje drinken met supporters van andere clubs: in 2015 gebeurde dat ook al voor de wedstrijd tegen Sparta.