Blijdschap bij De Graafschap-trainer Mike Snoei.
Volledig scherm
Blijdschap bij De Graafschap-trainer Mike Snoei. © BSR Agency

Geprikkelde Snoei na zege De Graafschap: ‘Moeizaam? Dat is jullie constatering’

DORDRECHT - Een moeizame zege? Daar wilde De Graafschap-trainer Mike Snoei vrijdagavond niets van weten na de zwaarbevochten overwinning op FC Dordrecht (1-2).

Snoei reageerde geprikkeld toen hij na afloop in de catacomben werd gewezen op de moeizame wijze waarop de overwinning tot stand was gekomen.

,,Dat is jullie constatering", reageerde de coach kortaf. ,,Ik heb een andere insteek. Ik ben vooral heel blij met de overwinning. Ik heb een team gezien dat keihard geknokt heeft en met een De Graafschap-mentaliteit de zege over de streep heeft getrokken. Ted van de Pavert en Jasper van Heertum schakelden in de slotfase nog een tandje bij. Veel kansen hebben we ook niet weggegeven.”

Snoei beaamde wel dat zijn ploeg het zichzelf onnodig moeilijk had gemaakt. De Graafschap knokte zich voor rust terug van een achterstand. Maar de Doetinchemmers verzuimden, voor de zoveelste keer, het duel voortijdig te beslissen. ,,Dat is waardeloos, daar gaan we nog eens goed over praten", zei de trainer.

Rode kaart Hamdaoui

Door een oliedomme rode kaart van Mohamed Hamdaoui was het de laatste twintig minuten vooral tegenhouden  voor De Graafschap. ,,Een typische overtreding van een aanvaller", foeterde Snoei. ,,Mo zat niet best in de wedstrijd. Er zat denk ik ook een stukje frustratie bij die tackle. Geen handige actie. Gelukkig kwam het ons niet duur te staan.”

De Graafschap zette met de zege op Dordrecht een grote stap richting de derde periodetitel. De Doetinchemse club kan de prijs volgende week in eigen huis tegen Jong AZ binnenhalen. ,,Nu moeten we het karwei afmaken", zei Snoei.