Volledig scherm
PREMIUM
Toine van Huizen (rechts), toonbeeld van onverzettelijkheid bij De Graafschap. © BSR Agency

Haalt De Graafschap weer ongeslagen de kerst?

DOETINCHEM - De Graafschap is met veertien duels zonder nederlaag de te kloppen ploeg in de eerste divisie. Peter Hofstede, nu technisch manager van de Doetinchemse club, heeft als voetballer de langste ongeslagen reeks meegemaakt.

Volledig scherm
De Graafschap is dit seizoen nog ongeslagen. © Marcel Kuster

Slechts één keer in de clubhistorie haalde De Graafschap zonder competitienederlaag de kerst. Onder leiding van Simon Kistemaker bleven de Superboeren in het seizoen 1990-1991 liefst 35 wedstrijden ongeslagen.

De succesreeks leidde tot het – ongeslagen – kampioenschap. Pas ná het titelfeest werd er twee keer verloren.

Onoverwinnelijkheid
Met nog zes wedstrijden in 2019 te gaan, bouwt De Graafschap in de eerste divisie opnieuw aan een indrukwekkende serie. Na veertien speelronden is nog geen enkele ploeg erin geslaagd de Doetinchemse club te verslaan.

De ploeg van trainer Mike Snoei staat, door de zes gelijke spelen, qua verliespunten gelijk met koploper SC Cambuur. ,,Het gevoel van onoverwinnelijkheid groeit met de week”, merkt Peter Hofstede.

De oud-spits uit Oosterbeek, nu technisch manager bij De Graafschap, werd in het kampioensjaar topscorer met 31 doelpunten. ,,Dat succes kwam eigenlijk uit het niets”, vertelt Hofstede (52). 

Quote

Het gevoel van onoverwin­ne­lijk­heid groeit met de week

Peter Hofstede, technisch manager De Graafschap
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.