Volledig scherm
De Graafschap-aanvaller Mohamed Hamdaoui (links) deelt in de feestvreugde na de 5-0 van Jeremy Helmer (midden). Ook Jasper van Heertum is blij. © BSR Agency

Hamdaoui blinkt weer eens uit bij De Graafschap: ‘Ik moet constanter worden’

DOETINCHEM - Mohamed Hamdaoui heeft veel weg van een alles-of-niets-voetballer. Als de frêle vleugelaanvaller van De Graafschap zijn dag heeft, is hij weergaloos en ongrijpbaar. Maar minstens net zo vaak worstelt hij met zijn vorm en ontbreekt het hem aan rendement. Na drie mindere beurten heeft Hamdaoui tegen FC Dordrecht (5-0 zege) weer eens laten zien geweldig te kunnen voetballen.

Toen Mohamed Hamdaoui (26) vrijdagavond voor de wedstrijd het veld van De Vijverberg opstapte, voelde hij het al: het kon weleens een mooie avond worden. Zijn gevoel kwam uit. Met twee treffers stond de aanvaller aan de basis van de overtuigende overwinning van de Doetinchemse club, nu weer medekoploper in de eerste divisie. 

,,Het veldje lag er mooi bij, mijn benen voelden goed aan’’, zei de smaakmaker na zijn glansrol, alsof de omstandigheden anders waren dan normaal.

De aanvaller was verantwoordelijk voor de 1-0 en 2-0. Bij de eerste treffer rondde hij een perfecte steekbal van Branco van den Boomen af, bij de tweede goal vond hij na een fraaie solo de verre hoek. ,,Ik hoor vaak dat Daryl (van Mieghem, red.) bij ons voor diepgang moet zorgen. Dat is ook zo, maar ik heb tegen Dordrecht laten zien ook diepte in mijn spel te hebben.’’

Quote

Ik heb tegen Dordrecht laten zien ook diepte in mijn spel te hebben

Mohamed Hamdaoui, aanvaller De Graafschap

Constanter worden

Met zijn twee doelpunten kwam zijn seizoenstotaal op vijf. Hamdaoui, met zijn loopacties en individuele acties een ware plaag voor de defensie van de armetierige hekkensluiter, toonde daarmee aan waarom hij opnieuw de voorkeur boven Stef Nijland kreeg. ,,Natuurlijk, voor mij persoonlijk zijn dit heerlijke wedstrijden. Ik wil graag belangrijk zijn voor de ploeg. Dat lukte de afgelopen wedstrijden een stuk minder. Mijn spel moet constanter worden.”

Hamdaoui was ook blij dat De Graafschap, na drie gelijke spelen op rij en de benauwde zege bij NAC Breda (1-2), eindelijk weer eens overtuigde. ,,Het verschil met de voorgaande wedstrijden? Heel simpel: we maakten nu snel de eerste en tweede goal. En na het penaltymoment van FC Dordrecht maakte Daryl binnen een paar minuten de 3-0 en 4-0. Dat lieten we tegen NEC (1-1), Roda JC (1-1) en Almere City FC (0-0) na. Toen kregen we de kansen ook. Maar nu maakten we ze wél af.’’

Quote

Uiteinde­lijk moeten we vooral naar onszelf kijken. Als wij alle wedstrij­den winnen, worden we kampioen

Hamdaoui

Hoewel, de score had nog wel iets hoger kunnen uitvallen, erkende Hamdaoui. De linksbuiten was bij vlagen ongrijpbaar en creëerde veel kansen. Zo bood hij Jordy Thomassen een enorme mogelijkheid op de 3-0. Maar de spits faalde vrij voor doelman Ramón ten Hove. 

Seuntjens

,,Ook Ralf Seuntjens miste een haast niet te missen kans op aangeven van mij. Maar die bal ging er uiteindelijk via Daryl alsnog in’’, doelde hij op de 3-0 van Van Mieghem. Voorafgaand aan de goal zette Hamdaoui met een briljante kapbeweging zijn tegenstander voor schut.

De gunstige uitslagen op de andere velden - Cambuur speelde met 1-1 gelijk bij Jong FC Utrecht en NAC verloor met 4-2 bij Roda JC - maakten de avond compleet voor Hamdaoui en De Graafschap. ,,Dat is alleen maar mooi meegenomen. Maar uiteindelijk moeten we vooral naar onszelf kijken. Als wij alle wedstrijden winnen, worden we kampioen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.