Helpt mysterieuze Joker-fan De Graafschap de eredivisie in?

videoDOETINCHEM - Wie is toch die Joker, die in de play off-wedstrijden van De Graafschap steeds weer opduikt? Het is een vraag die de supporters van de Superboeren bezighoudt en vooralsnog onbeantwoord blijft.

Gisteravond werd de man in het paarse pak en met een wit geschminckt gezicht opnieuw gezien, in de uitwedstrijd van De Graafschap tegen Almere City FC (1-1). De fan stond op de boarding van het uitvak, ondersteund door mede-supporters. Onder hem een spandoek met de tekst 'I'm an agent of chaos'.

Het was zeker de vierde keer dat het figuur uit de Batman-films opdook rond een wedstrijd van de Doetinchemse voetbalclub. Het begon op 9 mei, toen er een filmpje met de titel 'It's showtime' werd gepubliceerd op de site van supportersgroep BT03. Te zien is een auto die de parkeerplaats van het stadion opdraait, in het einde van het filmpje wordt ingezoomd op het gezicht van de hoofdpersoon. Het blijkt The Joker met een De Graafschap-sjaal om zijn nek, die een fakkel ontsteekt op het veld in De Vijverberg.

Telstar

Ook in de uitwedstrijd tegen Telstar duikt The Joker op, op een meterslang doek dat de Graafschap-fans uitrollen. Een legendarisch moment ontstond, toen enkele fans zich voor de sproeiers wierpen om het doek te beschermen tegen de harde waterstralen. Dit kon op veel waardering rekenen.

In de thuiswedstrijd tegen Telstar kwam er een nieuw spandoek, dat de hele Roodbergen-tribune bedekte. Ook daarop was The Joker te zien, aan de rechterzijde, met een play off-ticket in zijn hand. ''t Geet hier spoken' stond erop te lezen.

Finale

Met de entree van The Joker gisteren in de uitwedstrijd in Almere, is te verwachten dat er ook zondag op De Vijverberg weer een sfeeractie is waarin The Joker de hoofdrol speelt.

Mogelijk wordt dan ook duidelijk wie toch de fan is die zich steeds in het paarse pak hijst...

De Graafschap trapt zondag om 16.45 uur af voor de finalewedstrijd in de play-offs om promotie naar de eredivisie. Alle 12.600 plekken in het stadion zijn dan bezet, want de wedstrijd is uitverkocht.

Volledig scherm
Screenshot uit de video, die de Joker toont die een fakkel afsteekt op De Vijverberg. © Screenshot uit video BT03
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.