Volledig scherm
Henk de Jong heeft een eigen boek. © Raymond Willemsen

Henk de Jong: één met de twaalfde man

DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Henk de Jong (53) heeft sinds deze week zijn eigen boek: ‘Henk, één met de twaalfde man’. Over het leven van de Fries, maar ook over de speciale band met de aanhang van zijn vorige club Cambuur Leeuwarden.

Waarom is de ene trainer zo geliefd en wordt de ander niet gepruimd? Pieter Huistra, een van de voorgangers van Henk de Jong bij De Graafschap en ook een Fries, kreeg in Doetinchem geen enkel krediet. Hij was schuw, saai en afstandelijk en paste totaal niet bij de mentaliteit bij de Achterhoekse volksclub.

Hoe anders is dat met Henk de Jong, sinds januari van dit jaar in dienst bij De Graafschap. Hij loopt tijdens trainingen zo van het veld om fans de hand te schudden of om een praatje te maken met aanwezige journalisten. Altijd goede zin, de lacht lijkt op zijn gezicht gebeiteld. En na elke wedstrijd in de eerste divisie complimenteert De Jong zijn collega. Ze zijn allemaal trainer van een geweldige ploeg, gaan allemaal nog veel punten halen. Het is maar goed dat er dit seizoen geen degradatie uit de eerste divisie plaatsvindt, want anders had De Jong een serieus probleem.

Volledig scherm
Henk de Jong heeft een goede band met de fans. © Joep Leenen

Lees woensdag in  de paieren editie van dagblad De Gelderlander het hele verhaal over het boek van Henk de Jong.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.