Volledig scherm
De Graafschap-trainer Henk de Jong. © BSR Agency

Henk de Jong neemt afscheid bij De Graafschap

DOETINCHEM - Henk de Jong vertrekt na het seizoen als hoofdtrainer van De Graafschap. Dat heeft de 54-jarige coach vandaag bekendgemaakt bij de Doetinchemse eredivisionist.

Gezondheidsklachten van zijn vrouw liggen ten grondslag aan het besluit om afscheid te nemen bij De Graafschap. De Fries heeft een aflopende verbintenis, maar had een aanbieding voor een verbeterd contract voor één of twee jaar op zak. Of zijn vaste assistent Sandor van der Heide ook vertrekt, is nog niet duidelijk.

De Jong staat sinds 1 januari 2017 aan het roer bij De Graafschap. Hij was destijds de opvolger van de ontslagen Jan Vreman. Onder zijn leiding promoveerde de Doetinchemse club afgelopen seizoen via de play-offs naar de eredivisie. De Superboeren staan nu op de zeventiende plaats, met vijf punten voorsprong op hekkensluiter NAC Breda.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioensfeest te vieren, met of zonder wedstrijdkaartje

    Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioens­feest te vieren, met of zonder wedstrijd­kaartje

    Doetinchem moet zich op gaan maken voor een Amsterdamse invasie, als het aan de F-Side ligt, de harde kern van Ajax-supporters. Zij willen daar hun eventuele kampioenschap vieren, ook al hebben ze geen kaartje voor de wedstrijd. Ze vinden dat ze te weinig kaarten krijgen voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap en zijn boos dat de wedstrijd is verplaatst. Drie jaar geleden kwamen Ajax-supporters ook hun kampioenschap ‘vieren’, dat ging toen helemaal mis.