Volledig scherm
De Graafschap-trainer Henk de Jong. © BSR Agency

Henk de Jong neemt afscheid bij De Graafschap

DOETINCHEM - Henk de Jong vertrekt na het seizoen als hoofdtrainer van De Graafschap. Dat heeft de 54-jarige coach vandaag bekendgemaakt bij de Doetinchemse eredivisionist.

Gezondheidsklachten van zijn vrouw liggen ten grondslag aan het besluit om afscheid te nemen bij De Graafschap. De Fries heeft een aflopende verbintenis, maar had een aanbieding voor een verbeterd contract voor één of twee jaar op zak. Of zijn vaste assistent Sandor van der Heide ook vertrekt, is nog niet duidelijk.

De Jong staat sinds 1 januari 2017 aan het roer bij De Graafschap. Hij was destijds de opvolger van de ontslagen Jan Vreman. Onder zijn leiding promoveerde de Doetinchemse club afgelopen seizoen via de play-offs naar de eredivisie. De Superboeren staan nu op de zeventiende plaats, met vijf punten voorsprong op hekkensluiter NAC Breda.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.