Volledig scherm
PREMIUM
Henk de Jong als trainer van De Graafschap. © BSR Agency/Soccrates

Henk de Jong: ‘Niet bedanken fans De Graafschap groot misverstand’

DRACHTEN De competitieleider had het niet mooier kunnen plannen. Vrijdag gaat de eerste divisie van start en trainer Henk de Jong komt direct met Cambuur op bezoek bij zijn oude club De Graafschap.

Toeval bestaat niet, zegt Henk de Jong (54). ,,Vorig jaar op 9 augustus kwam Gerben Eskes uit Zutphen, een trouwe supporter van De Graafschap, in El Salvador bij een auto-ongeluk om het leven. Hij was met zijn vriendin op weg naar het vliegveld, want hij wilde op 12 augustus bij de thuiswedstrijd tegen Feyenoord zijn. Ik heb de 2-0 overwinning toen aan hem opgedragen.”

,,Dat was een heel heftige periode. Ik heb altijd contact gehouden met zijn ouders. Die sprak ik onlangs nog. Ze zeiden: ‘Gerben heeft dat geregeld, De Graafschap-Cambuur op 9 augustus, precies een jaar later.’ Ik denk ook dat het er maar één heeft kunnen doen en dat Gerben boven hard moet lachen.’'

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.