Volledig scherm
De Graafschap-verdediger Sven Nieuwpoort. © BSR Agency

Hersenschudding voor De Graafschap-verdediger Nieuwpoort; Van de Pavert in onzekerheid

DOETINCHEM - Sven Nieuwpoort zit voorlopig in de lappenmand bij De Graafschap. De verdediger van de Doetinchemse eredivisionist heeft een hersenschudding overgehouden aan het duel met FC Emmen (1-0 zege).

Nieuwpoort kwam in de eerste helft hard in botsing Emmen-verdediger Nick Bakker. Hij moest zich na 29 minuten noodgedwongen laten vervangen door zijn broer Lars. Het is nog niet duidelijk hoe lang de verdediger uit de roulatie is.

Ook Ted van de Pavert verkeert nog in onzekerheid. De centrumverdediger kampt met de ziekte van Pfeiffer en laat begin volgende week opnieuw bloedprikken. De test moet uitwijzen in welk stadium de ziekte zich bevindt en of de Achterhoeker dit seizoen nog in actie kan komen. Van de Pavert werd voor de winterstop al geteisterd door een virusinfectie.

De Graafschap heeft door de verplaatsing van speelronde 33 nog ruim twee weken de tijd om zich voor te bereiden op het volgende competitieduel. De Doetinchemse club gaat op zondag 12 mei op bezoek bij Vitesse. De ploeg van trainer Henk de Jong kan in de overlevingstocht niet meer rechtstreeks degraderen en heeft nog zicht op de ‘veilige’ vijftiende plek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.