Berry Powel drukt zich thuis in Amersfoort op met dochter Dominique (12) en zoon Aiden (7) op zijn rug.
Volledig scherm
PREMIUM
Berry Powel drukt zich thuis in Amersfoort op met dochter Dominique (12) en zoon Aiden (7) op zijn rug. © Nico Brons

Het kampioenschap van 2010 met De Graafschap bezorgt Powel nog steeds kippenvel

videoAMERSFOORT/DOETINCHEM - Precies tien jaar geleden werd De Graafschap voor het laatst kampioen. Berry Powel, toen goalgetter van de Doetinchemse eerstedivisionist, is nu scout zonder wedstrijden.

De Graafschap-spelers Muslu Nalbantoglu, Berry Powel, Jordy Buijs en Sjoerd Overgoor (vanaf links op de voorgrond) vieren het kampioenschap in 2010.
Volledig scherm
De Graafschap-spelers Muslu Nalbantoglu, Berry Powel, Jordy Buijs en Sjoerd Overgoor (vanaf links op de voorgrond) vieren het kampioenschap in 2010. © ANP

,,De slotfase was één groot gekkenhuis. Vijf minuten voor tijd stonden we nog met 1-2 achter. Maar het wonderlijke gebeurde. Eerst de gelijkmaker van Vito Wormgoor. En toen maakte Muslu Nalbantoglu vlak voor tijd de winnende goal. Met zijn hoofd. Uitgerekend hij. Muslu was als rechtsback niet bepaald een doelpuntenmachine. Het stadion ontplofte.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.