Volledig scherm
Peter Hyballa als trainer van NEC © BSR/Soccrates

Hyballa valt af voor trainerspositie De Graafschap

DOETINCHEM - Peter Hyballa wordt niet de nieuwe hoofdtrainer van De Graafschap. De 43-jarige Duitser is financieel onhaalbaar voor de Doetinchemse eredivisionist.

Hyballa gold bij De Graafschap als de topkandidaat om de vertrekkende Henk de Jong op te volgen.

Maar de Doetinchemse club is niet in staat een afkoopsom te betalen voor de voormalig trainer van NEC. Hyballa heeft bij zijn huidige club FC DAC 1904 in Slowakije een doorlopend contract tot medio 2020.

Afkoopsom geen optie

,,Wij hebben hem gepolst en bekeken wat de mogelijkheden zijn”, zegt Peter Hofstede, technisch manager van De Graafschap. ,,Maar we zijn tot de conclusie gekomen dat Hyballa voor ons niet haalbaar is. Een afkoopsom is geen optie.”

Het afvallen van Hyballa is een domper voor de Doetinchemse club, erkent Hofstede. ,,Ik denk dat hij goed bij De Graafschap had gepast. Maar als het geen optie is, dan houdt het op. Onze zoektocht gaat nu verder.”

Hofstede verwacht op korte termijn geen uitsluitsel over het hoofdtrainerschap. Jurgen Streppel en Ruud Brood worden in de wandelgangen genoemd als potentiële kandidaten. Maar beide trainers zeggen nog niet door De Graafschap te zijn benaderd. ,,Wij gaan bekijken welke trainers haalbaar zijn. Dat hangt mede af van het niveau waarop wij volgend seizoen spelen.”

De Graafschap gaat zondag de nacompetitie in voor lijfsbehoud.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.