Volledig scherm
Het immense spandoek op De Vijverberg. © Joep Leenen

Indrukwekkende sfeeractie Brigata Tifosi bij De Graafschap; spandoek van 3.400 vierkante meter

videoDOETINCHEM - Supportersclub Brigata Tifosi heeft zaterdagavond voor een indrukwekkende sfeeractie gezorgd bij De Graafschap. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Excelsior werd een spandoek van bijna 3.400 vierkante meter ontvouwd op De Vijverberg.

Brigata Tifosi vierde met de sfeeractie het 15-jarig bestaan. Leden van de supportersclub hebben liefst drie maanden gewerkt aan het doek van 260 bij 13 meter, een van de grootste doeken ooit op de Europese voetbalvelden. Na het hijsen van het spandoek klonken er vijftien geluidsfragmenten door het stadion van hoogte- en dieptepunten van de afgelopen vijftien jaar. 

BT’03 - de verkorte naam - maakte de afgelopen vijftien jaar landelijk én internationaal naam met memorabele sfeeracties: zo staan de introductie van de Joker bij de promotieduels afgelopen seizoen en het immense spandoek voor het thuisduel met Feyenoord (‘Daor bunt wi-j weer’) nog vers op het netvlies.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.