Volledig scherm
Delano Burgzorg viert zijn doelpunt tegen PSV. © EPA

Italiaans avontuur lonkt voor De Graafschap-aanvaller Burgzorg

DOETINCHEM - Delano Burgzorg maakt zich op voor een Italiaans avontuur. De 20-jarige aanvaller van De Graafschap is in onderhandeling met Spezia, een club uit de Serie B.

Dat melden bronnen rond de Doetinchemse eerstedivisionist. Ook Italiaanse media brengen Burgzorg nadrukkelijk in verband met Spezia.

Peter Hofstede, technisch manager van De Graafschap, gaat desgevraagd niet in op de concrete belangstelling voor de Amsterdammer. ,,Maar wij hopen wel dat er snel duidelijkheid komt", zegt Hofstede. ,,Dan weten wij ook waar we aan toe zijn.”

Vertrekwens

Burgzorg ontbreekt al sinds zondag op de trainingen bij de Doetinchemse club. Hij heeft deze zomer zijn vertrekwens bij de clubleiding van De Graafschap kenbaar gemaakt. De buitenspeler, afgelopen seizoen na de winterstop doorgebroken, staat nog onder contract tot de zomer van 2020. Spezia moet daarmee een transfersom betalen om hem los te weken.

De Italiaanse club is gevestigd in de gelijknamige stad La Spezia, gelegen aan de westkust. Het stadion van Spezia biedt plek aan ruim 10.000 toeschouwers. Afgelopen seizoen speelde de Nederlandse aanvaller Alessio Da Cruz op huurbasis voor de club.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.