Volledig scherm
Jan Vreman. © Pro Shots

Jan Vreman haalt honderdste duel als trainer De Graafschap

DOETINCHEM- De Graafschap neemt pas na maandag, als de Doetinchemse club de thuiswedstrijd tegen FC Volendam heeft gespeeld, een beslissing over de toekomst van trainer Jan Vreman.

De Graafschap verloor vrijdagavond in Waalwijk tegen RKC voor de negende keer in dit seizoen. De Superboeren staan op de vijftiende plek in de eerste divisie met veertien punten uit vijftien wedstrijden. In de laatste acht duels werden slechts vier punten behaald.

Ernstige zorgen
De clubleiding van de Doetinchemse club, die dacht dat de ploeg van Vreman zou strijden om de titel en snel terug zou keren naar het hoogste niveau, maakt zich ernstige zorgen over de nabije toekomst. Nog een paar slechte resultaten betekent dat het gat met de middenmoot alleen maar groter wordt. De Achterhoekers hebben nu al een achterstand van tien punten op NAC Breda, de nummer elf op de ranglijst. Daarnaast zit er geen enkele verbetering in het spel van De Graafschap.

Clubicoon
Toch zit Vreman maandag in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam (aanvang 20.00 uur) zeker op de bank. Het betekent de honderdste competitiewedstrijd voor de clubicoon die zelf niet overweegt om terug te treden. In de 99 voorgaande wedstrijden haalde Vreman 118 punten, een gemiddelde van 1.19 punten per duel.

Vreman zal voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Volendam gehuldigd worden voor zijn jubileumduel.