Volledig scherm
De jeugdopleiding van De Graafschap krijgt een nationale status. © theo kock persfotografie

Jeugdopleiding De Graafschap krijgt nationale status

DOETINCHEM - De jeugdopleiding van De Graafschap krijgt een nationale status. De Doetinchemse eredivisionist voldoet aan de kwaliteitseisen van de KNVB.

Het predicaat nationale jeugdacademie is na de internationale opleiding het tweede niveau van Nederland. De jeugdtak van De Graafschap, die de afgelopen jaren een regionale status had, krijgt daarmee meer aanzien. De opwaardering zorgt ook voor meer subsidies.

De voetbalbond heeft de opleiding van de Doetinchemse club de afgelopen periode getoetst op verschillende onderdelen. Naast de visie vormen de accommodatie (De Bezelhorst) en samenwerking (onder andere met scholen) belangrijke criteria. 

,,De nationale status is een mooie erkenning voor het werk dat we hebben geleverd om aan alle kwaliteitseisen te voldoen", zegt hoofdleidingen Jefta Bresser. Bresser volgde afgelopen zomer Dennis te Braak op bij De Graafschap. ,,Er zijn in Nederland nu nog maar zes clubs (Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, Vitesse en FC Utrecht, red.) die met hun jeugdopleiding hoger staan aangeschreven dan De Graafschap. Het is zaak om dat niveau minimaal vast te houden en waar mogelijk te verbeteren. Uiteindelijk moet het werk leiden tot een betere doorstroming naar het eerste elftal.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.