Volledig scherm
Jhon van Beukering. foto Theo van Zwam

Jhon van Beukering naar De Graafschap

DOETINCHEM - Jhon van Beukering (26) speelt de rest van het seizoen voor De Graafschap. Hij wordt gehuurd van zijn huidige club NEC. Van Beukering zal vrijdagavond al debuteren in de thuiswedstrijd van eerstedivisionist De Graafschap tegen FC Omniworld.

Van Beukering, die niet meer voorkwam in de plannen van NEC-trainer Dwight Lodeweges, gaf vorige maand al aan wel oren te hebben in een terugkeer naar Doetinchem. De spits speelde tussen 2004 en 2007 ook al voor De Graafschap en scoorde toen 64 goals in 139 competitiewedstrijden. Met de Achterhoekse club werd de Velpenaar in 2007 kampioen van de eerste divisie.

Directeur voetbalzaken Leen Looyen van De Graafschap is blij met de komst van Van Beukering. ,,Het heeft lang geduurd, maar uiteindelijk zijn we er toch uitgekomen met NEC. Het had ook niet langer moeten duren, want dan hadden we voor een andere optie gekozen.''

Jhon van Beukering traint donderdagmiddag al mee met De Graafschap.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.