Joa Joa Jolink: ‘Aanvallend voetbal? Dat moet Snoei nog waarmaken’

videoHUMMELO - De Graafschap is na negen wedstrijden nog altijd ongeslagen in de eerste divisie. Maar van het aangekondigde aanvallende voetbal is nog te weinig terechtgekomen bij de Doetinchemse club, derde op de ranglijst. Dat vindt Bennie Jolink, muzikant én supporter van de Superboeren.

De Graafschap-trainer Mike Snoei sprak bij zijn aanstelling uit voor niets minder te gaan dan rechtstreekse promotie. Het liefst met extreem aanvallend voetbal. ,,Dat is taal naar mijn hart”, zegt Jolink in de nieuwe aflevering van Joa Joa Jolink. ,,Maar aanvallend voetbal? Dat moet Snoei nog maar even waarmaken. Hij heeft nu de tijd om eraan te werken”, doelt de Hummeloër op het vrije speelweekeinde tijdens de interlandperiode.

‘Een beetje flauw en flets’

Jolink had zich afgelopen vrijdag in het thuisduel met Almere City FC (0-0) slechts vijftien minuten écht vermaakt. ,,Het eerste kwartier van de tweede helft, dat ging goed. Toen was het echt De Graafschap. Maar als de kansen er niet ingaan, zakt het als een pudding in elkaar. Ik vond het een beetje flauw en flets. Dat past niet bij De Graafschap, daarvoor komen we niet naar De Vijverberg.”

Moet De Graafschap zijn aanvallende aspiraties niet gewoon overboord gooien en met zakelijk voetbal voor de titel gaan? Jolink schudt zijn hoofd. ,,Nee, nee, nee. Ik hoop dat het nog gaat komen. We hebben een paar heel aardige wedstrijden gezien, het moet kunnen. Maar het moet wel pittiger en met meer inzet. Dan maar verstand op nul en gaan met die banaan.”

Jolink hoopt dat de Doetinchemse club in het komende uitduel met Jong FC Utrecht (vrijdag 18 oktober) weer de beschikking heeft over aanvallers Ralf Seuntjens (‘Seun of God’) en Daryl van Mieghem (‘Van Linkmieghem’). Van Mieghem is op de weg terug van een kuitbeenbreuk. ,,Ik hoop dat zij gauw weer fit zijn en meedoen, daar wordt het toch wel een beetje beter van.”

Volledig scherm
Joa Joa Jolink © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.