Joa Joa Jolink: ‘Het was slaapverwekkend tegen NEC, maar we staan nog bovenaan’

Joa Joa JolinkHUMMELO/DOETINCHEM - Slaapverwekkend. Zo betitelt Bennie Jolink het optreden van koploper De Graafschap van afgelopen maandag bij NEC (1-1). ,,Ik had mijn dochter en schoonzoon gevraagd of ik de wedstrijd bij hen op televisie mocht kijken’’, zegt Jolink.

De muzikant is De Graafschap-supporter in hart en nieren. ,,Ik moest ook op de kinderen passen en af en toe naar boven, dus ik heb de eerste twintig minuten gemist. Kennelijk had ik niet veel gemist, want het stond nog 0-0. Het spel ging wat op en neer. Tot de goal van Breinburg, een straaljager. De tweede helft was slaapverwekkend, vervelend. Er ging veel mis, hoewel De Graafschap echt veel beter was dan NEC.”

Pürrel Fränkel

Jolink zag de Doetinchemse club, koploper in de eerste divisie, veel kansen op de 0-2 missen. Ook zijn favoriete speler, linksback Jordy Tutuarima, was dicht bij een doelpunt. ,,Hij ontsnapte aan zijn tegenstander, had de ruimte goed gezien. Jordy deed me denken aan die oude linksachter, hoe heet hij ook alweer? Die wegens blowen...”

Joa Joa Jolink.
Volledig scherm
Joa Joa Jolink. © De Gelderlander

De voormalig Normaal-voorman zoekt naar de naam van Pürrel Fränkel, in 2009 een maand geschorst vanwege cannabisgebruik. ,,Ja, Fränkel. Pürrel Fränkel. Dat was ook een favoriet van mij. Een linksachter die soms als linksvoor speelde.”

Jolink was in de slotfase al bijna in slaap gesukkeld, toen NEC in extremis op gelijke hoogte kwam (1-1). ,,Een voetbalwet. Als je kansen mist, scoort je tegenstander nog wel op het laatste moment. Wat jammer, wat jammer. Maar’’, besluit de Hummeloër, immer positief, ,,we staan nog bovenaan.”

Pürrel Fränkel.
Volledig scherm
Pürrel Fränkel.
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.