Joa Joa Jolink: ‘Ik begrijp de boycot van De Graafschap-supporters wel’

videoHUMMELO - Bennie Jolink steunt de boycot van De Graafschap-supporters in de uitwedstrijd van vrijdag bij FC Eindhoven. ,,Ik snap niet waarom een stad als Eindhoven niet gastvrijer is”, zegt de oersupporter en artiest in de nieuwe aflevering van Joa Joa Jolink.

De aanhang van de Doetinchemse eerstedivisionist heeft besloten, voor de tweede keer dit seizoen, een uitduel te boycotten. 

Een groot deel van de fans wordt - door het beperkte aantal autoparkeerkaarten - tot hun onvrede verplicht per bus naar Brabant te reizen. Gesprekken tussen de voetbalclub en gemeente Eindhoven om tot een oplossing te komen, hebben tot niets geleid. 

‘Waarom moeilijk doen?’

,,Ik snap het niet”, zegt Jolink, voor de gelegenheid gehuld in een t-shirt met de tekst ‘Vrijheid voor supporters’.

,,De Graafschap-supporters hebben toch een hartstikke goede naam? Waarom zou je als gemeente nu zo moeilijk doen? Kom op zeg. Vrijheid! Als er voortdurend problemen met supporters zouden zijn, zou ik zeggen: schaf het hele uitpubliek af. Maar als het niet nodig is, is het toch veel leuker als het uitvak lekker vol zit?”

Als beesten door gang geleid

,,Ik ken het systeem niet zo goed”, doelt hij op de regels en voorwaarden voor uitsupporters.

,,Maar ik ken wel mensen die naar uitwedstrijden gaan en zeggen dat de ontvangst over het algemeen al niet zo prettig is. Dat ze als beesten of gevangenen door een gang worden geleid. Als er dan ook nog moeilijk wordt gedaan over het vervoer, begrijp ik zo'n boycot wel.”

Zege op MVV

Jolink is wél blij met de herstart van De Graafschap. Met de zege op MVV (3-2) is de Doetinchemse club in 2020 na drie duels nog zonder puntenverlies.

,,Ik zit hier dan ook met een smile op zijn gezicht", zegt de Hummeloër. ,,Het werd nog een beetje spannend tegen MVV door de rare tegengoals. De eerste ontstond na een foutenfestival, de tweede kon ik niet goed zien. Gelukkig hebben we wel drie keer gescoord, al hadden dat er ook meer kunnen zijn.”

‘Het wordt nog spannend’

Jolink verwacht dat de strijd om de twee directe promotieplaatsen tot het einde van het seizoen tussen koploper SC Cambuur (48 punten), De Graafschap (46) en FC Volendam (46) blijft gaan. ,,Het wordt nog spannend. Ik voorzie dat FC Volendam een grote kans maakt. Ik denk dat Cambuur meer punten gaat verknoeien.”

Volledig scherm
Videostill © Videostill
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.