Joa Joa Jolink: ‘Oei, oei, Mike Snoei’

videoHUMMELO - De Graafschap zit in een winterdip. Met vijf verliespunten in zes dagen heeft de Doetinchemse club de strijd om directe promotie naar de eredivisie onbedoeld weer spannend gemaakt. ,,Onaangenaam spannend”, zegt fanatiek supporter én artiest Bennie Jolink in Joa Joa Jolink.

De Graafschap staat nog vier punten voor op NAC Breda en FC Volendam, de grootste uitdagers. Sinds dit seizoen promoveren twee ploegen rechtstreeks. De achterstand op koploper SC Cambuur is opgelopen naar vijf punten. De titelaspiraties van de ploeg van trainer Mike Snoei kunnen dus voorlopig de ijskast in.

‘Nog altijd tweede’

,,Ik dacht: oei, oei, Mike Snoei. Wat nou dan? We staan nog altijd tweede. Maar er mag nu wel weer een keer gewonnen worden", zegt Jolink naar aanleiding van het echec bij Jong AZ (2-1), de eerste competitienederlaag, en de 1-1 van zondag tegen Go Ahead Eagles.

De Hummeloër is nog altijd chagrijnig van de nederlaag bij Jong AZ. ,,Ongeslagen kampioen worden kan niet meer. Ik zat op mijn vakantieadres in het Italiaanse Toscane toen ik het slechte nieuws doorkreeg. Ik had het helemaal naar mijn zin en dan krijg je zo'n appje... klote.”

Gelijkspel

Met het gelijkspel tegen Go Ahead kan hij beter leven. ,,Want aan de inzet lag het niet. Na de 0-1 werden de mouwen opgestroopt. De spelers lieten hun kop niet hangen, dat heb ik vorig seizoen weleens anders gezien. Er hing ook een mooie voetbalsfeer. Ik ben altijd trots als ik die volle tribunes zie. Er zijn eredivisieclubs die dat niet halen.”

Om de terugval te stuiten, telt voor De Graafschap vrijdag in het uitduel bij FC Den Bosch alleen de zege. ,,Maar dat zal ook geen makkie worden", voorspelt Jolink.

Volledig scherm
Videostill © Videostill