Joa Joa Jolink: ‘Snoei kan beter een voorbeeld nemen aan Vreman’

HUMMELO - De Graafschap-trainer Mike Snoei kan beter iets minder hoog van de toren blazen en een voorbeeld nemen aan clubicoon Jan Vreman. Dat zegt Bennie Jolink in de nieuwe aflevering van Joa Joa Jolink.

De artiest en oer-supporter van De Graafschap stoort zich met regelmaat aan de gewaagde uitlatingen van Snoei in de media. Zo riep de trainer van de Doetinchemse eerstedivisionist eind november na de zege op Jong PSV (4-1) dat de concurrenten het ‘een beetje spannend begonnen te vinden’. De Doetinchemse eerstedivisionist stortte daarna zelf in en pakte slechts vier punten uit de laatste vijf duels van 2019.

,,Wat dat betreft kan Snoei een voorbeeld nemen aan Vreman", vindt Jolink na de benauwde zege van vrijdag op Jong FC Utrecht (2-1).

,,Jan blijft altijd rustig, is een echte Achterhoeker", zegt hij over de voormalig voetballer én hoofdtrainer van De Graafschap, tegenwoordig coach van het Doetinchemse beloftenteam. ,,Jan begint voor het seizoen niet meteen van alles te roepen. Hij is een De Graafschap-man, heeft nooit bij een andere ploeg gespeeld en is naast het voetbal altijd blijven werken. Dat spreekt een Achterhoeker aan.”

,,Het was nogal wat, wat Snoei voor het seizoen allemaal zei", doelt de Hummeloër op de uitspraken van Snoei over de titelaspiraties en extreem aanvallend voetbal. ,,Of hij als trainer wel bij De Graafschap past? Als we promoveren, zeg ik niets meer. In het begin van het seizoen zag het er allemaal nog wel aardig uit, combineerden ze ook beter. Maar ik heb ook sterk het idee dat tegenstanders toen zwakker waren, dat ze nog op elkaar ingespeeld moesten raken.”

De bevrijdende zege op Jong Utrecht stemde Jolink evenwel gelukkig. ,,Als je gewonnen hebt, praat je heel anders. We hebben drie punten in de tes. En wat viel die Jasper van Heertum goed in, hij haalde achterin meteen een paar ballen weg. Tedje en Vetje (Ted van de Pavert en Javier Vet, red.) vond ik ook hard werken. Toen Ted naar voren werd gestuurd, zorgde hij met zijn kopballen voor veel gevaar. Gelukkig stond Ralf Seuntjens nog één keer op de goede plek.”

Volledig scherm
Videostill © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.