Volledig scherm
De Blokken van Struycken richting de A326. foto Mariska Hofman

Johnson (De Graafschap) ontslagen na rijden onder invloed

DOETINCHEM - Dulee Johnson is met onmiddellijke ingang ontslagen door De Graafschap. De middenvelder van de Doetinchemse club veroorzaakte zondagochtend om 04.00 uur een eenzijdig ongeval toen hij in zijn clubauto aanknalde tegen een van de 'Blokken van Struycken', een kunstwerk op een rotonde tussen Nijmegen en Wijchen.

De Liberiaanse international weigerde vervolgens een blaastest. De Graafschap stelt in een persbericht dat hij hiermee een misdrijf beging en dat de politie vermoedt dat de 26-jarige Johnson onder invloed van alcohol was. Volgens de club had de speler, die in de zomer overkwam van Panetolikos (Griekenland) en onder trainer Andries Ulderink geen basisplaats veroverde, zich bij de club eerder meerdere malen misdragen. Johnson werd vorig jaar ontslagen door AIK Stockholm nadat hij werd verdacht van verkrachting, waar hij later overigens van werd vrijgesproken door de rechter.

"De Graafschap en Johnson hebben bij opmaken van het eenjarige contract uitvoerig gesproken over zijn verleden", aldus commercieel directeur Henk Bloemers. "De Graafschap wilde Jonhson een tweede kans bieden. Johnson kende de consequentie bij een misstap. Onze spelers en medewerkers hebben een voorbeeldfunctie in de maatschappij en wij tolereren dergelijk gedrag dan ook niet."

Dulee Johnson was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

Volledig scherm
Dulee Johnson. Foto: Pro Shots
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.