Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe clublied voor De Graafschap wordt een bewerking van 't Geet hier spoken, de huidige opkomsttune op De Vijverberg. © Erik Pasman/ ProShots

Jolink en de Boetners maken nieuw clublied voor jarig De Graafschap

DOETINCHEM/ HUMMELO - Het jubileumjaar van de 65-jarige voetbalclub De Graafschap wordt opgeluisterd met een nieuw clublied, geschreven en gespeeld door Bennie Jolink en dialectband de Boetners.

Het nummer wordt een bewerking van het lied ’t Geet hier spoken van Jovink en de Voederbietels. Dat is al de huidige opkomsttune op De Vijverberg, als de elftallen van De Graafschap en de tegenstander het veld betreden.

Volgens voorman Kevin Raayman van de Boetners is er bewust voor gekozen dit nummer te bewerken, vanwege de herkenbare en bekende melodie. ,,Zodat de fans zeggen ‘hé, dat kennen we’ als ze het horen en het nieuwe lied na één keer al kunnen meezingen. Althans, dat hopen we.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.