Volledig scherm
Leeroy Owusu (rechts in het shirt van Almere City FC) is in beeld bij De Graafschap. © Pro Shots

Jong Ajax-verdediger Owusu in beeld bij De Graafschap

DOETINCHEM - De Graafschap heeft een oogje laten vallen op Leeroy Owusu. De Doetinchemse eredivisionist onderzoekt de mogelijkheden om de 21-jarige verdediger voor een seizoen te huren van Ajax, waar hij tot het beloftenteam behoort.

De Graafschap is op zoek naar versterking voor de achterhoede. Jordy Tutuarima is momenteel de enige linksback in de selectie van de ploeg van trainer Henk de Jong. ,,We hebben interesse in Owusu, maar er lopen nog geen gesprekken met Ajax'', stelt technisch manager Peter Hofstede van De Graafschap.

Owusu werd afgelopen seizoen nog verhuurd aan Almere City FC, waarmee hij tijdens de finale van de play-offs een sterke indruk maakte in de wedstrijden tegen De Graafschap. De voormalig jeugdinternational, die zowel als links- als rechtsback uit de voeten kan, doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Ajax en maakte bij het Amsterdamse beloftenteam zijn debuut in het betaald voetbal. 

Ajax verhuurde Owusu in de zomer van 2016 aan Excelsior, maar bij de Rotterdamse eredivisionist kwam hij slechts tot vijf optredens en vertrok hij voortijdig.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.