Volledig scherm
Jong De Graafschap-trainer Jan Vreman en doelman Nick van den Dam. © Theo Kock

Jong De Graafschap begint met dikke nederlaag in Zwolle

ZWOLLE - Jong De Graafschap is de beloftencompetitie maandagavond begonnen met een dikke nederlaag. De Doetinchemmers gingen op bezoek bij Jong PEC Zwolle met 4-0 onderuit.

Trainer Jan Vreman had vanuit de hoofdmacht de beschikking over jongelingen Milan Hilderink, Matthijs van Nispen, Jonathan Vergara Berrio en doelman Nick van den Dam. 

Desastreuze start

Jong De Graafschap beleefde in het stadion van PEC een desastreuze start. De Doetinchemse formatie keek na vijf minuten al tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Jarni Koorman en Destan Bajselmani.

De thuisploeg bouwde de marge na rust verder uit. Halverwege de tweede helft zorgde Chardi Landu voor de 3-0. Koorman bepaalde de eindstand uit een strafschop op 4-0.

Jong De Graafschap speelt volgende week maandag zijn eerste thuiswedstrijd. Jong SC Cambuur is dan om 18.30 uur de tegenstander op sportpark De Bezelhorst in Doetinchem.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.