Volledig scherm
Milan Hilderink (rechts op archiefbeeld) scoorde voor Jong De Graafschap in het uitduel bij Jong Fortuna Sittard. © BSR Agency

Jong De Graafschap in slotfase langs Fortuna Sittard

GELEEN - Jong De Graafschap heeft maandagmiddag ook zijn tweede wedstrijd van het kalenderjaar gewonnen. Het Doetinchemse beloftenteam maakte in het uitduel bij Fortuna Sittard in de slotfase het verschil: 2-4.

De ploeg van trainer Jan Vreman komt na de winterstop uit in de degradatiegroep van de beloftencompetitie. De Graafschap won vorige week zijn eerste duel met overtuigende cijfers van FC Emmen (4-1). 

Vreman had tegen Fortuna Sittard vanuit de hoofdmacht de beschikking over Jesse Schuurman, Matthijs van Nispen, Dylan Chiazor en Milan Hilderink. Nick van den Dam stond onder de lat.

Verdediger Hilderink maakte voor rust de openingstreffer van Fortuna ongedaan (1-1). De Graafschap kwam na de pauze ietwat fortuinlijk op voorsprong. Joey Lieshout veranderde een schot van Hatim Akarom van richting: 1-2. Fortuna knokte zich terug tot 2-2, maar in de slotfase trokken de Doetinchemmers de zege met twee doelpunten alsnog naar zich toe. Nick Kaaijmolen en Walid Ould-Chikh scoorden: 2-4.

Jong De Graafschap gaat met zes punten uit twee duels samen met Excelsior aan de leiding in de degradatiegroep.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.