Volledig scherm
De Graafschap-aanvaller Daryl van Mieghem ziet een aanval onschadelijk gemaakt worden. © eigen foto

Jong De Graafschap in slotkwartier naast koploper Jong Go Ahead Eagles

DOETINCHEM - Het duel tussen Jong De Graafschap en koploper Jong Go Ahead Eagles in de verliezerspoule van de beloftencompetitie heeft geen winnaar opgeleverd. De wedstrijd op De Vijverberg eindigde dinsdagmiddag in 1-1.

Jong De Graafschap trad aan met een versterkte formatie. Trainer Jan Vreman had vanuit de hoofdmacht de beschikking over reservespelers Stef Nijland, Daryl van Mieghem, Frank Olijve, Robert Klaasen, Erik Bakker, Lars Nieuwpoort, Koen Huntelaar en doelman Jordy Rondeel. Bij Go Ahead, dat met minder gevestigde namen aan de aftrap verscheen, deed onder andere Doetinchemmer Giovanni Büttner (de neef van Vitesse-voetballer Alexander) mee.

De Graafschap leverde een slappe eerste helft af. De bezoekers uit Deventer waren feller en kwamen na 22 minuten aan de leiding. Maarten Pouwels schatte een steekbal van Büttner op waarde, omspeelde Rondeel en schoof de 0-1 binnen. Van Mieghem was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn afstandsschot werd op fraaie wijze uit de bovenhoek getikt door doelman Jay Gorter.

Go Ahead verzuimde na rust de 0-2 te maken. Samuel Wakana stiftte de bal alleen voor doelman Rondeel over. Aan de andere kant zorgde Bakker voor gevaar.

Jong De Graafschap werd daarna iets sterker en kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Invaller Joey Lieshout zorgde met zijn eerste balcontact voor de 1-1 op aangeven van Van Mieghem. Nijland had vlak voor tijd de winnende treffer op zijn schoen. Maar zijn lob werd ternauwernood overgetikt door doelman Gorter.

Go Ahead blijft door het gelijkspel koploper. Nummer drie Jong De Graafschap heeft vier punten minder, maar ook twee duels minder gespeeld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.