Volledig scherm
De Graafschap-voetballer Jonathan Vergara Berrio (hier rechts op archiefbeeld) was tegen Jong FC Emmen verantwoordelijk voor de derde treffer. © BSR Agency

Jong De Graafschap met ruime cijfers langs FC Emmen

DOETINCHEM - Jong De Graafschap is het kalenderjaar goed begonnen. Het Doetinchemse beloftenteam won maandagavond zijn eerste wedstrijd in de degradatiegroep met ruime cijfers van Jong FC Emmen: 4-1.

Jong De Graafschap had vanuit de hoofdmacht versterking van jongelingen Milan Hilderink, Matthijs van Nispen, Jonathan Vergara Berrio en Dylan Chiazor. Jordy Rondeel stond onder de lat.

De ploeg van trainer Jan Vreman, in het laatste duel van 2019 al met 3-2 te sterk voor Emmen, leidde halverwege met 2-0. Ebbe Wenting opende na een half uur de score, Joey Lieshout verdubbelde de voorsprong.

,,De wedstrijd ging redelijk gelijk op", had Vreman gezien. ,,Wij waren vooral beter in het afronden van de kansen. Emmen kreeg voor rust ook twee goede mogelijkheden om te scoren, maar Jordy hield zijn doel met goede reddingen schoon.”

Vergara Berrio besliste de wedstrijd na ruim een uur met de 3-0. Vier minuten voor tijd deed Jafar Arias iets terug namens de Emmenaren (3-1), maar het slotakkoord was voor De Graafschap. Walid Ould-Chikh bepaalde de eindstand met een schitterende uithaal op 4-1.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.