Volledig scherm
Matthijs van Nispen (links op archiefbeeld) maakte de winnende treffer voor Jong De Graafschap. © eigen foto

Jong De Graafschap met zege op FC Emmen de winterstop in

DOETINCHEM - Jong De Graafschap stapt met een overwinning de winterstop in. Het Doetinchemse beloftenteam won maandagmiddag tegen FC Emmen zijn laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar: 3-2.

Jong De Graafschap, vorige week al met 4-1 te sterk voor Jong Vitesse, verscheen met meerdere jongelingen uit de hoofdmacht aan de aftrap, onder wie Jesse Schuurman. Jonathan Vergara Berrio, een ander talent van het eerste elftal, opende al vroeg de score: 1-0.

FC Emmen trad met meerdere bekende namen aan. Jafar Arias, die samen met Luciano Slagveer in de aanval stond, zorgde vijf minuten voor rust voor de 1-1. Dylan Chiazor zette de Doetinchemmers na de pauze opnieuw op voorsprong (2-1). In de slotfase produceerde Filip Ugrinic de gelijkmaker, maar binnen een minuut hielp Matthijs van Nispen De Graafschap alsnog aan de volle buit: 3-2.

Met de tweede zege op rij passeerde de ploeg van trainer Jan Vreman Jong Vitesse in poule A. Maar Jong De Graafschap komt, als nummer negen op de ranglijst, na de winterstop evenwel uit in de degradatiegroep.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.