Volledig scherm
Jong De Graafschap-trainer Jan Vreman. © Erwin Spek

Jong De Graafschap na knappe comeback toch met lege handen

DOETINCHEM – Jong De Graafschap heeft in de derde divisie geen resultaat overgehouden aan het thuisduel met Blauw Geel’38. Het Doetinchemse beloftenelftal knokte zich knap terug van een snelle 0-3 achterstand, maar bleef uiteindelijk toch met lege handen achter: 3-4.

De Graafschap was in het eerste half uur niet bij de les en keek na een half uur al tegen een 0-3 achterstand aan. ,,Bijna allemaal omschakelmomenten’’, baalde trainer Jan Vreman. ,,We maakten zelf de fouten en daar profiteerde Blauw Geel goed van. Al hadden ze er nog wel een paar kunnen maken.’’

De Doetinchemmers werden daarna zelf ook gevaarlijker en kwamen nog voor rust terug tot 1-3 door een goal van Delano Burgzorg. Youssef El Hammouchi zorgde nog binnen het uur voor de aansluitingstreffer, waarna Marlon Versteeg zelfs de gelijkmaker voor zijn rekening nam: 3-3. Vreman: ,,Daarna kon het alle kanten op. We kregen meerdere kansen op de 4-3, maar in de slotfase ging het alsnog mis.’’

Een standaardsituatie werd Jong De Graafschap kort voor tijd fataal: 3-4. De thuisploeg had daarna nog een grote kans op de 4-4, maar een inzet werd van de lijn gehaald.

Vijftiende

Jong De Graafschap staat na de nederlaag op de vijftiende plaats, met een punt achterstand op HBS.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.