Volledig scherm
De Graafschap-voetballer Mohamed Hamdaoui scoorde twee keer tegen Jong NEC. © Paul Meima/Pro Shots

Jong De Graafschap na rust ruim langs tiental Jong NEC

DOETINCHEM - Jong De Graafschap is de beloftencompetitie begonnen met een geflatteerde zege. Het Doetinchemse beloftenteam was maandagavond uiteindelijk met 4-0 te sterk voor Jong NEC.

Jong De Graafschap trad aan met de complete B-keus. Hoofdtrainer Henk de Jong greep het duel aan om al zijn reservespelers wedstrijdritme te laten opdoen. Zo stond Agil Etemadi onder de lat, stonden Bart Straalman en Robert Klaasen in het hart van de defensie en vormden Furdjel Narsingh, Anthony van den Hurk en Mohamed Hamdaoui de voorhoede.

Lars Nieuwpoort maakte na zijn neusbreuk zijn rentree als linksback. De verdediger beleefde bepaald geen gelukkig optreden, maar hij moest zich na 25 minuten alweer laten vervangen met een beenblessure.

Lat

De Doetinchemmers begonnen sterk. Hamdaoui raakte de lat en ook Anthony van den Hurk was dicht bij een doelpunt. Daarna zakte het niveau ver terug en kwam Jong NEC, dat met Frank Sturing, Lance Duijvestijn, Robin Buwalda en doelman Norbert Alblas ook meerdere spelers uit de hoofdmacht in de gelederen had, beter in het spel. 

NEC kwam na 65 minuten met tien man te staan na een rode kaart van Sturing. De Graafschap profiteerde direct van de overtalsituatie en nam via een schitterend afstandsschot van Hamdaoui de leiding: 1-0. De thuisploeg liep in de laatste 20 minuten door een eigen doelpunt van Bart van Rooij en treffers van Jordy Thomassen en Hamdaoui uit naar een geflatteerde 4-0 zege.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.