Jong De Graafschap stunt tegen Vitesse

DOETINCHEM - Jong De Graafschap heeft zondagavond in de derde divisie voor een daverende verrassing gezorgd door titelkandidaat Jong Vitesse op een 3-0 nederlaag te trakteren.

Volledig scherm
De Graafschap-spits Kyvon Leidsman (midden) in actie tegen Jong Vitesse. © Theo Kock

De ploeg van trainer Jan Vreman deed door de royale zege in de Gelderse derby goede zaken in de strijd tegen degradatie. Met twintig punten uit evenzoveel duels staan de jonge Superboeren voor het eerst sinds maanden boven de rode streep.

Jong Vitesse had bij een zege de koppositie van UNA over kunnen nemen, maar kwam van een koude kermis thuis. De ploeg van trainer Joseph Oosting kreeg voor rust wel een uitgelezen kans om op voorsprong te komen, maar na een half uur spelen raakte spits Anil Mercan de paal.

De attractieve wedstrijd werd vlak na rust nog leuker toen Kyvon Leidsman op aangeven van Tim Keurntjes Jong De Graafschap naar een 1-0 voorsprong schoot. Vitesse moest nog meer risico's nemen en gaf steeds meer ruimte weg. De Doetinchemmers profiteerden en liepen door doelpunten van Kabir Sabotic en Marlon Versteeg (voormalig jeugdspeler van Vitesse) uit naar 3-0.

,,Een prachtige wedstrijd'', vertelde een blije doelpuntenmaker Sabotic. ,,In dit soort wedstrijden ben je toch altijd extra gemotiveerd.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.