Volledig scherm
Jong De Graafschap-trainer Jan Vreman. © Theo Kock

Jong De Graafschap verliest met ruime cijfers van Feyenoord

ROTTERDAM - Jong De Graafschap is maandagmiddag in de beloftencompetitie tegen zijn tweede nederlaag aangelopen. De Doetinchemmers verloren met 5-1 van Feyenoord.

De ploeg van trainer Jan Vreman trof op complex Varkenoord een sterke tegenstander. Bij Feyenoord verschenen meerdere spelers vanuit de hoofdmacht aan de aftrap, onder wie Yassin Ayoub, Tyrell Malacia en George Johnston. Doelman Justin Bijlow maakte na langdurig blessureleed zijn rentree onder de lat.

Bij De Graafschap deden vanuit het eerste elftal jongelingen Dylan Chiazor, Jonathan Vergara Berrio, Matthijs van Nispen en Milan Hilderink mee. De pas 16-jarige Hilderink maakte vrijdag nog zijn debuut in de hoofdmacht van de Superboeren.

Strafschoppenspektakel

De Rotterdammers namen na een half uur de leiding via Marouan Azarkan. In de tweede helft volgde een strafschoppenspektakel. Scheidsrechter Luca Cantineau legde de bal binnen een kwartier drie keer op de stip. Naoufal Bannis (2-0) en Ayoub (3-1) benutten de buitenkansjes voor Feyenoord. Vergara Berrio scoorde tussendoor namens De Graafschap in de rebound, nadat Bijlow zijn strafschop keerde.

In de slotfase liep Feyenoord verder uit via doelpunten van Ayoub en Bannis: 5-1.

Jong De Graafschap komt nu drie weken niet in actie in competitieverband. De ploeg van Vreman speelt op dinsdag 17 september thuis tegen Jong Heracles Almelo.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.