Volledig scherm
Vincent Vermeij, voormalig spits van De Graafschap, bedankt publiek op De Vijverberg na de wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Portugal, in november 2016. © ProShots

Jong Oranje verzacht degradatieleed voor De Graafschap

DOETINCHEM - Het bestuur van De Graafschap is content met het besluit van voetbalbond KNVB om stadion De Vijverberg de komende twee seizoenen te verkiezen als vaste thuisbasis voor Jong Oranje. 

De deal komt voort uit gesprekken tussen De Graafschap en de KNVB, naar aanleiding van een geschil over de degradatie van de Doetinchemse club in 2016. De Superboeren eisten een financiële tegemoetkoming en dreigden met een bodemprocedure tegen de voetbalbond, maar zien daar nu vanaf.

Leuk

,,Voor een club als De Graafschap zijn dit significante inkomsten’’, zegt commercieel directeur Martine Zuil. Met de gemaakte afspraken is de bodemprocedure van de baan. ,,Maar zulke wedstrijden zijn ook gewoon leuk voor de Achterhoek.’’

Wifi

De Graafschap zegt tevreden te zijn met de gemaakte afspraken. Met een deel van de huuropbrengsten kan de Doetinchemse club de grasmat onderhouden en investeren in nieuwe stadionfaciliteiten, zoals een nieuwe geluidsinstallatie en wifi voor alle bezoekers. ,,We worden financieel echt beter van de deal, dus voor ons is dit heel goed nieuws’’, reageert Zuil, die geen uitspraken wil doen over bedragen.

Volledig scherm
Stadion De Vijverberg van De Graafschap. © Pro Shots