Volledig scherm
PREMIUM
Willy Hermans met het boek ‘65 jaar De Graafschap‘ © Theo Kock

Jubileumboek De Graafschap: unieke stoeptegel

DOETINCHEM - Het boek ‘65 jaar De Graafschap’ komt volgende week woensdag op de markt. Het wordt het derde jubileumboek over de Superboeren. ,,Maar dit is anders en mooier’’, zegt uitgever Willy Hermans.

Een boek over voetbalclub De Graafschap is op zich niets bijzonders. In 1994, tijdens het 40-jarige bestaan, verscheen ‘De Graafschap tussen toen en nu’. En weer tien jaar later, in 2004, kwam ‘Superboeren in het goud’ op de markt.

Mooie naslagwerken, maar ‘65 jaar De Graafschap’ is de overtreffende trap, stelt uitgever Willy Hermans uit het Achterhoekse Hengelo. ,,Wim Vriezen uit Doetinchem kwam met het idee om een boek te maken over De Graafschap met daarin alle statistieken. Dat is het bepaald niet geworden. Het is veel meer. Aan de hand van legendarische wedstrijden en grote interviews gaan we door de geschiedenis van de club. Met behulp van mensen als Jan Lamers (archivaris) en Herman Vermeer hebben we heel veel mooi materiaal kunnen achterhalen. Het is maar goed dat zij heel veel dingen bewaard hebben, want de club De Graafschap heeft zelf nooit zo veel waarde gehecht aan de historie.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.