Volledig scherm
Hidde Jurjus (rechts op archiefbeeld) heeft dit seizoen al zes keer zijn doel schoongehouden. © BSR Agency

Jurjus blinkt uit bij De Graafschap: ‘Moeten vaker scoren om bovenin mee te doen’

DOETINCHEM - Hidde Jurjus heeft een slecht gevoel overgehouden aan de thuiswedstrijd van De Graafschap tegen Almere City FC (0-0). De doelman, de beste man aan de kant van de Doetinchemse eerstedivisionist, vindt dat het spel van zijn ploeg nog veel te wensen overlaat.

Jurjus beaamde het na afloop direct: dat hij opnieuw de uitblinker was, was geen goed teken. De keeper hield zijn ploeg voor rust met meerdere reddingen overeind en moest ook na de pauze handelend optreden.

,,In thuiswedstrijden willen wij dominant zijn aan de bal, tegenstanders naar achteren drukken", zei de 25-jarige PSV-huurling. ,,Dat lukte, vooral voor rust, totaal niet. Ons spel moet nog een stuk beter. Het verschil met de vorige thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven (4-0 zege, red.) was enorm.”

Zesde clean sheet

Jurjus, die voor de zesde (!) keer in negen duels zijn doel schoonhield, had geen verklaring voor het matige optreden. ,,We hadden in de eerste helft moeite met hun speelwijze. Zij kregen veel kansen, vooral uit de omschakeling. Voor mij persoonlijk is het lekker om belangrijk te kunnen zijn. Maar ik heb liever dat ik minder te doen heb en we drie punten pakken.”

De doelman zag zijn ploeg na rust veel kansen missen en zo verzuimen de volle buit te pakken. ,,Als het niet loopt, hoop je wel de kwaliteit te hebben om doelpunten te maken. Maar dat lukte helaas niet. Ik vind het te makkelijk om te zeggen dat het door de afwezigheid van Ralf Seuntjens kwam. Tegen NEC (1-1, red.) en Roda JC (1-1) verzuimden we ook al om de kansen af te maken. Iedereen beseft dat we meer moeten scoren om bovenin mee te draaien.”

Achtervolging

De Graafschap zag de achterstand op koploper NAC Breda oplopen naar drie punten. Nummer twee SC Cambuur heeft na de overtuigende zege op Excelsior (4-0) twee punten meer. Jurjus: ,,Het is zonde dat we deze wedstrijd niet hebben gewonnen. Maar we moeten ook niet te negatief gaan doen,we zijn nog steeds ongeslagen. We stonden er goed voor en hebben genoeg goede dingen laten zien.”

De doelman keek al met een schuin oog vooruit naar de wedstrijden na de interlandbreak, op bezoek bij nummer vijf Jong FC Utrecht en NAC. Jurjus: ,,Dat zijn mooie wedstrijden, dan kunnen we ons meten met andere topploegen en kijken waar we echt staan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.