Volledig scherm
De Graafschap-doelman Hidde Jurjus betreedt het trainingsveld in Westendorp. © Paul Meima/Pro Shots

Jurjus eerste doelman bij De Graafschap

DOETINCHEM - Hidde Jurjus wordt eerste doelman bij De Graafschap. De 24-jarige huurling van PSV krijgt de voorkeur boven Agil Etemadi.

Jurjus staat zondag dus onder de lat bij de Doetinchemse eredivisionist in het eerste competitieduel met Feyenoord. De Lichtenvoordenaar verruilde De Graafschap in 2016 voor PSV, maar keerde deze zomer op huurbasis terug naar De Vijverberg na het vertrek Filip Bednarek. 

Trainer Henk de Jong maakte zijn keuze maandagmiddag bekend aan de doelmannen. ,,Het verschil zit hem in details'', verklaart De Jong. ,,De belangrijkste reden om voor Hidde te kiezen, is zijn ervaring in de eredivisie. Hij heeft bijna zeventig wedstrijden achter zijn naam staan op het hoogste niveau. Natuurlijk zorgt het voor teleurstelling bij Agil, maar ik weet zeker dat hij er staat als we hem nodig hebben.''

Jordy Rondeel blijft derde doelman.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.