De Graafschap-doelman Hidde Jurjus.
Volledig scherm
De Graafschap-doelman Hidde Jurjus. © BSR Agency

Jurjus staat open voor langer verblijf bij De Graafschap

DOETINCHEM - Hidde Jurjus sluit niet uit dat hij ook volgend seizoen onder de lat staat bij De Graafschap. Het mislopen van de promotie naar de eredivisie, is voor de doelman geen reden bij voorbaat een streep te zetten door een langer verblijf bij de Doetinchemse club.

Jurjus (26) wordt dit seizoen, voor het tweede jaar op rij, gehuurd van PSV. De geboren Achterhoeker heeft bij de eredivisionist uit Eindhoven nog een contract tot de zomer van 2021.

Jurjus gaat binnenkort om tafel met PSV. Hij hoopt dan meer duidelijkheid te krijgen over de toekomstplannen van de Brabantse club. 

Rol bij PSV

,,Als ze een rol voor mij zien, wil ik die graag invullen", zegt de keeper. Jurjus houdt echter ook sterk rekening met twee andere scenario's: een nieuwe verhuurperiode of een vertrek. Hij heeft sinds zijn transfer van De Graafschap naar PSV, in 2016, slechts één seizoen in Eindhoven gespeeld. Na een jaar Jong PSV is hij drie periodes verhuurd - aan Roda JC en twee keer aan De Graafschap.

,,Ik houd alle opties open en wacht het gesprek met PSV rustig af”, benadrukt Jurjus. De doelman kijkt terug op een sterk seizoen. De bittere nasmaak van twee teleurstellende jaren - met degradaties bij Roda en De Graafschap - zijn weggespoeld, zegt hij. ,,Ik zit weer lekker in mijn vel, heb mezelf goed ontwikkeld. Ik sluit een langer verblijf bij De Graafschap dan ook zeker niet uit. Wat wel frustrerend is, is dat we onze promotiemissie dit seizoen niet hebben kunnen afmaken.” 

Jurjus ontving dinsdagmiddag nog wel het Bronzen Kampioensschild, voor zijn uitverkiezing als beste doelman van de derde periode in de eerste divisie. ,,Een bevestiging van mijn gevoel dat ik goed bezig was. Een fijne waardering.”

Langdurig traject

De Graafschap wil Jurjus graag langer aan zich binden. Maar de Doetinchemse club is, net als Jurjus, in afwachting van de plannen van PSV. Door het naderende vertrek van reserve-doelman Jordy Rondeel hebben de Superboeren voor komend seizoen vooralsnog alleen de talentvolle keepers Nick van den Dam (21) en Guus Vaags (19) onder contract staan.

,,Ik voorzie een langdurig traject”, doelt technisch manager Peter Hofstede op de situatie rond Jurjus. ,,De meeste clubs wachten af, maken nog weinig haast met het vastleggen van spelers. Wij kunnen niet eeuwig blijven wachten. Op de achtergrond kijken wij daarom ook verder dan Hidde.”