Volledig scherm
De Graafschap-doelman Hidde Jurjus. © BSR Agency

Jurjus viert rentree bij ‘Jong’ De Graafschap met ruime zege

PAPENDRECHT - De Graafschap-doelman Hidde Jurjus heeft maandagavond zijn rentree gemaakt na een hamstringblessure. De keeper won met het beloftenteam van de Doetinchemse eredivisionist met ruime cijfers bij Jong FC Dordrecht: 1-4.

Jurjus liep op 1 maart een scheur in zijn hamstring op in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (1-1). Het herstel van de keeper nam ruim een maand in beslag. De Achterhoeker doorstond zijn rentree tegen Dordrecht met verve, vond Jong De Graafschap-trainer Jan Vreman. ,,Het zag er goed uit”, zei de coach.

Vreman had in Papendrecht een sterke ploeg tot zijn beschikking. Buiten linksback Lars Hekkers stonden er louter spelers van de hoofdmacht aan de aftrap. Zo bestond de aanval uit Daryl van Mieghem, Stef Nijland en de Zweed Nabil Bahoui.

De Doetinchemmers leidden halverwege met 0-1 door een doelpunt van Nijland. Na de pauze liep De Graafschap verder uit via treffers van Bahoui, Frank Olijve en opnieuw Nijland. FC Dordrecht deed bij een 0-3 tussenstand iets terug uit een strafschop.

,,Het kwaliteitsverschil was duidelijk zichtbaar’', zei Vreman. ,,Maar op te veel momenten was ons spel slordig. Dat is jammer. We gaven te veel kansen weg. Aan de andere kant hadden wij ook vaker kunnen scoren.’’

Jong De Graafschap staat na de zege op de tweede plaats in de verliezerspoule van de beloftencompetitie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.