Volledig scherm
Hans Kraay jr. © BSR

‘Kraay jr. ideale opvolger van De Jong bij De Graafschap’

uitslag pollDOETINCHEM - Hans Kraay junior is de ideale opvolger van Henk de Jong als hoofdtrainer van De Graafschap. Dat vindt een groot deel van de stemmers op een poll op deze website.

Van de in totaal 4663 lezers die op de poll reageerden, ziet een kwart Kraay jr. het liefst trainer van de Doetinchemse eredivisionist worden. De inwoner van het Betuwse Ophemert, oud-speler van De Graafschap, is nu werkzaam als presentator en verslaggever van FOX Sports. Kraay heeft geen ervaring als coach in het profvoetbal en zit sinds zijn laatste klus bij de amateurs van FC Lienden zonder club. Hij maakte onlangs kenbaar een aanbod voor het bondscoachschap van de Salomonseilanden te hebben geweigerd.

Ook populair: Ron Jans. De huidig technisch manager van FC Groningen en ex-trainer van onder andere PEC Zwolle kan rekenen op 20 procent van de stemmen. Darije Kalezic is de nummer drie in het lijstje: 15 procent van de lezers ziet de Bosniër graag terugkeren als trainer van De Graafschap.

Gertjan Verbeek (12 procent), Peter Hyballa (11 procent), Andries Ulderink (5 procent) en Marino Pusic (2 procent) worden minder vaak genoemd. En 8 procent kiest voor een andere kandidaat.

De Jong maakte maandag bekend na het seizoen te vertrekken bij De Graafschap. Ook zijn assistent-trainer Sandor van der Heide neemt afscheid. Het duo staat inmiddels in de belangstelling van SC Cambuur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.